2024 Muhtar Seçim Sonuçları Nasıl Öğrenilir | Muhtar Seçim Sonuçları 2024 Sorgulama | Muhtar maaşı ne kadar? – SSpor Doğru Dürüst İlkeli Spor Haberleri

2024 Muhtar Seçim Sonuçları Nasıl Öğrenilir | Muhtar Seçim Sonuçları 2024 Sorgulama | Muhtar maaşı ne kadar?

MUHTAR SEÇİM SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI

31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından, seçmenlerin ilgisini çeken önemli konulardan biri mahalle muhtarı seçim sonuçları oldu. İl genelinde olduğu kadar, mahalle bazında da seçim sonuçları merak ediliyor. 2024 yerel seçim sonuçlarına göre muhtarlık sonuçlarını öğrenmek için hangi adımlar izlenmelidir?

MUHTAR SEÇİM SONNUÇLARI NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

31 Mart günü sandığa giden 61 milyondan fazla seçmen ıslak imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları, il ve ilçe birleştirme tutanaklarını YSK’nın internet adresinden görüntüleyebilecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre her seçmenin oy kullandığı sandığa dair sonuçlar görüntülenebiliyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlandığı takdirde YSK.gov.tr ya da aşağıdaki ekrandan sandık sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

MUHTAR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

MUHTAR MAZBATASI NASIL ALINIR?

Oyların sınıflanması yapıldıktan sonra seçim komisyonu tarafından bir mazbata yapılarak yerin en büyük mülkiye memurluğuna verilir. Bu mazbatada: Seçimin başlama ve bitme tarihi, Sandığın ne zaman ve kimlerin önünde açıldığı, Oy pusulalarının kaç tane çıktığı ve seçim defterindeki adların kaç tanesinin karşısına imza veya işaret konulmuş ve kaç adın karşısı boş kalmış olduğu, Oy pusulalarından kaç tanesi ne sebeple geçer sayılmadığı, Geçer sayılan oy pusulalarının sınıflanması sonucunda hangi adların en çoktan en aza doğru kaç oy kazandığı (muhtarlık için ayrı, ihtiyar kurulu üyeliği için ayrı) Muhtarlığa, asıl ve yedek üyeliklere kimlerin ayrıldığı, Seçimin kanuna aykırı yapıldığı mahalle halkından biri tarafından haber verilir veya ileri sürülürse bunun neden ibaret olduğu, gösterilir.

MUHTAR MAAŞI NE KADAR?

Ocak ayı asgari ücret zammının ardından muhtarların aldığı maaşlar şu şekilde: 2024 yılı en düşük muhtar maaşı: 17.002 TL 2024 yılı en yüksek muhtar maaşı: 18.500 TL

MUHTARIN GÖREVLERİ NELERDİR?

Muhtar köyde yapılması gereken işleri imece usulu ile gerçekleştirir. Aynı zamanda muhtar, genel yönetimin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükûmet emirlerini halka duyurur, köy içinde dirlik ve düzeni sağlar. Genel yönetimle ilgili işlerin köyde uygulanmasına yardımcı olur.

MUHTARIN 3 GÖREVİ NEDİR?

Mahalle ve köy halkı tarafından adaylar arasından seçilen muhtar, azaları ile birlikte mahalle ya da köyün idari işlerini yürütür. Bulunduğu bölgenin temsilcisi olmakla birlikte görev alanı içerisine giren mahalde yasaların halka duyurulmasını da sağlar.

MUHTARIN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir